26 Ocak 2011

Soru çözmek/çözebilmek

Her şey bana formspring sayfamda sorulan bir soruyla başladı. Basit bir havuz problemini 3 kişi + bir sözlük dolusu adamla çözemedik. En sonunda çözdüğümüzde de beynim hiçbir şey anlamayacak kadar yorulmuştu. Emre diye bir arkadaşım var, onu yad ettim çok. Çatır çatır çözerdi bunları. ahan da formspring ve sonrasındaki sözlük linkleri...


not: sözlük link verdirtmiyor. neyse.

sayfa 15'te 356. entry'de başlıyor. oh be.

8 yorum:

Emilia dedi ki...

Çok eğlendim okurken :) bir kaçınız iyi ki varsınız.
bu arada netleşmezse soru kafanda seve seve anlatırım şuracıkta sevgili neyse.

neyse dedi ki...

hadi ya ne güzel :) o değil de şu an blog'u bakıma aldım. yeni bir arayüz oluşturuyorum. tam da vaktinde geldin ya :/ gecenin üçünde ne işin var burada.

Emilia dedi ki...

Tam da vaktinde gitmişim öyleyse.
Evet farkettim, eğer kararın bu haliyse çok güzel olmuş. Güle güle kullan :)
Burada o saatte ne işin var'a gelince, bir kaç gündür hastanede sabahlıyorum, dünde yanıma bilgisayarı da aldım. Başka türlü geçmiyor saatler oralarda. Bilirsin belki.
Stendhal'a saygılar öyleyse.
Bir sonraki postunda çirkin şeylerden bahsetmek dileğiyle :)

neyse dedi ki...

vali beyler'de bahsettik çirkin şeylerden. uzun diye okumamazlık etme! bu son hali değil, başlıkların altındaki siyah gölgeleri yok etmem lazım ama bulamadım nasıl yapacağımı. beğendin mi gerçekten? sevindim eheh.

hayırdır ne hastanesi? niye? geleyim mi yanına istanbul'daysan?

neyse dedi ki...

ayrıca ben bu blog'da siyasete girmeyeceğim. aslında hiçbir yazımda girmemeye çalışıyorum. stedhal'ın o sözünü sadece siyaset değil, her türlü çirkinlik için ele aldım. karanlık, özlem, aşk acısı, nefret... anlaıdn işte sen. ama sana bir önerim var: eğer çok beğendiysen -ki senin blog formatına da uyuyor- bunu sen yazabilirsin. ben daha uygununu bulurum. anlaştık mı emi?

Emilia dedi ki...

"çirkin şeylere" kattıklarımız aynı, anlamıştım yani ben.
Zulada ne çirkin şeylerim var benim! Seve seve okuyacağım. Hatta rahatsız olmazsan profilimin sağ alt köşesinde senin de bloğun yer alsın istiyorum; "önce buraya bak emi"
Hastane, bir can'ım yatıyor orada, yoğun bakım kapısının önünde diz çökmüş bekliyorum, bekliyoruz. Teşekkür ederim neyse, ama İzmir'deyim. Zaten burada olsan da istemem. Kim ister ki kendini diz çökmüş şekilde görsün diğerleri ?

şablon tasarımcısı-gelişmiş-blog başlığı ya da tarih üst bilgisi ayarlarına girersen olabilir sanki gibi geldi bana, emin değilim.
önerine gelince çok güzel, istek olsaydı kesinlikle yapardım ama fikirler, seçimler hatta alışkanlıklar bile değişiyor sürekli bende. Onu oraya yazarsam benimsemiş olurum, benimseyecek kadar tanıyor muyum bilmiyorum.
Daha uygunu olacak diyorsan, durma neyse, değiştir.
Ben, ben, ben takipteyim.

neyse dedi ki...

Tabii yazabilirsin "önce buraya bak emi" kısmına. mutlu olur, onur duyarım.
arkadaşına üzüldüm, acil şifalar diliyroum. izmir'de olsam gelirdim, dayanamam zor durumdaki, birine... neyse, yaşayacaksın artık bunu. yapacak bri şey yok. eğer yardıma, dertleşmeye ihtiyacın olursa ulaş bana. buradan, formspring'den, sözlükten. olur mu?
dedikleirni yapacağım. düşüneceğim de.
çok iyi bak kendine. arkadaşına geçmiş olsun tekrar.

Emilia dedi ki...

Arkadaşım değil, baba yarım, diğer yanım.
Teşekkür ederim, sen de çok iyi bak sana sevgili neyse.
Görüşmek üzere.