13 Mart 2009

Layetenahi

Çoğunuz ilk defa duyuyorsunuz büyük ihtimalle: "layetenahi"
Bunun için çıkıp ukalalık yapacak halim yok. Henüz kimsenin okumadığı bir şeyde kendime laf sokmak dışında yapacak şeylerim de olmasını dilerdim. Eh konudan çok sapıyorum sanırım, zaten genel bir sorunum bu, çok fazla takılı kalmak istemiyorum bir şeye. Kendime ait olan o varoluşsal duyguyu kaybetmek istemiyorum belki de. Layetenahi "sonsuzluk, sonu olmayan" demek. Çok ama çok az kullanılır ve bir kadına hitap şeklimdi bir zamanlar. Hala olsa da o, artık kullanmıyorum, kullanamıyorum bunu. Sonsuzluk kavramım çok değişti.

Eh siz okuyucularıma da sonsuzluk üzerine vaaz verme niyetim yok. Yaşadıkça öğrenilen şeylerden bu da -ve ben ne yazık ki genç yaşta öğrendim. Neyse, daha fazla deşmeyeyim acılarımı. Çünkü az önce fark ettiğim üzere bu blog benim için bir mabet olacak. Yazıp kusacağım her şeyi. Kimseye, en yakınıma bile söylemeyeceğim. Gün gelir belki biri anlayabilir... Eh inkar etme şansım her zaman olacak.
bakın, layetenahi başlığı adı altında ilk yazımı tamamlamış ve genel bir giriş yapmış oldum. şu an sözlükte olsam bkz deyip "muhasebeye giriş" yazardım.

1 yorum:

Emilia dedi ki...

(bkz: hoşgeldiniz)